Izhodišča v bližini

Izbirate lahko med sprehodi, gobarstvom, kolesarjenjem, planinarjenjem, jahanjem, jadralnim padalstvom, jamarstvom, plezanjem, športnim ribolovom, lovom…

Najbolj značilne turistične zanimivosti v bližnji okolici so Regijski park Škocjanske jame, Divaška in Kačna jama, planinska pot na Kokoš, Konjerejski zavod Lipica, kraška Škrateljnova hiša v Divači, obrambni stolp iz turških časov v Dolenji vasi, zasebna muzejska zbirka Zdravka Čuka v Senožečah.

Če se usmerimo proti notranjosti naše čudovite deželice, vam sporočamo, da smo oddaljeni le nekaj kilometrov od izhodišča planinskih poti na Nanos. Tudi Postojnska jama je zelo blizu, le 15 minut vožnje in že se lahko podate na ogled skrivnostnega podzemlja.

V našem gostišču pa se lahko vpišete tudi v vpisno knjigo »Pot slovenskih legend« in spoznate zgodbo o lepi Srebrni iz bližnjih Gabrč, ki so jo ugrabili Turki in se je po sedmih letih iz otomanskega cesarstva vrnila v domačo vas.

Približno 6 kilometrov proti zahodu si lahko ogledate prvo vetrnico v državi. Vetrnica z močjo 2,3 megavata bo proizvedla približno 4,4 milijona kilovatnih ur električne energije na leto oziroma energije za 1100 slovenskih gospodinjstev. Zaradi brezvetrja bo mirovala približno šest tednov, toliko časa bo tudi delovala s polno močjo. Vmes pa bodo različne intenzitete proizvodnje v odvisnosti od moči vetra. Priključena bo na lokalni 20 kilovoltni daljnovod.
(vir: www.primorske.si; foto vetrnice: Kristjan Rešaver)

In še in še...
 

nanos.JPG skrateljnova_hisa_v_divaci.jpg skocjanske_jame.jpg vetrnica_dolenja_vas.jpg